Svenskt vattenbruk logotyp
Meny

Svenska vattenbruksföretag i framkant

Coops Änglamarkspris 2016

De senaste månaderna har flera utmärkelser gått till vattenbruksföretagare. Denna gång gick 2016 års Coop Änglamarkspriset med temat hållbar mat till Mikael Olenmark Dessalles och Johan Ljungquist grundare av Gårdsfisk.

En av det fyra finalisterna till årets Änglamarkspris var även familjeföretaget Blåskal som tillverkar en blåmusselbuljong och fond av odlade musslor från företaget Scanfjord Mollösund AB som blev utsedda till årets innovativa företag i Sverige 2016.

Under Mer information kan du läsa mer om 2016 års Änglamarkspris och pristagarna.

Anders Granhed får pris som årets företagare 2016

Året innovativa företag i Sverige 2016

Priset årets innovativa företag i Sverige 2016 tilldelades musselodlaren Anders Granhed Scanfjord Mollösund AB och korades i Stockholm den 14 oktober. Scanfjord Mollösund AB utsågs först till årets företag på Orust, sedan årets företag i västra Götaland och nu till Sveriges innovativa företag som delades ut av företagsorganisationen Företagarna.

Motiveringen till årets innovativa företag

”Årets vinnare verkar i en bransch med tuffa villkor och hårda förhållanden men har trots det byggt upp ett lönsamt och framgångsrikt företag. Vinnaren har genom ett innovativt arbete med en egenutvecklad teknik skapat en verksamhet som dessutom utgör en naturlig del av ekosystemet i regionen.”

Under Mer information kan du läsa mer om 2016 års innovativa företagare i Sverige.

Sidan senast uppdaterad: 2019-01-04