Svenskt vattenbruk logotyp
Meny

Bild från vattenbruksutbildning på webben folder

Vattenbruksutbildning för webben

Tillväxt Norra Bohuslän

Vattenbruksnäring har en enorm framtidspotential enligt FAO, världsbanken och flertalet internationella forskningsinstitut men trots det är kunskapen låg hos näringsidkare inom området. De har därför producerat två webbaserade utbildningar inom Vattenbruk.

Det är ett samverkansarbete mellan kustkommunerna i Bohuslän, Campus Väst och Swemarc. Utbildningarna riktar sig till blivande vattenbruksentreprenörer och mot kommuner och näringslivsutvecklare.

Syftet med utbildningen för vattenbrukarna är att öka kompetensen om en affärsmässig hållbarhet genom att utbildningen innehåller delar om hållbar affärsutveckling inom vattenbruksnäring. Den andra utbildningen riktar in sig på kommunerna där de vill öka kunskapen hos näringslivsutvecklare vilket kan bidra till aktivt ökad etablering av hållbara vattenbruk eller underlätta möjligheten att få hjälp från kommun för de redan befintliga vattenbrukarna.

Utbildningarna består av Youtube filmer som deltagarna kan följa i sin egen takt. Man kan också välja ut de områden man är speciellt intresserad av genom lektioner via webben. Utbildningen finns tillgänglig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: